Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem zöld
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm.
Megsózom, megborsozom és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, majd félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisztítom, vastag szeletekre vágom és a félig főtt leveshez adom, majd készre főzöm. Végül behabarom a liszttel simára kevert tejföllel, jól kiforralom és a finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálalom. Vajas galuskát is főzhetünk bele.
Forrás: DPG recepttár