Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöld
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • ízlés szerint só
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm.

 

Megsózom, megborsozom és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, majd félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisztítom, vastag szeletekre vágom és a félig főtt leveshez adom, majd készre főzöm. Végül behabarom a liszttel simára kevert tejföllel, jól kiforralom és a finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálalom. Vajas galuskát is főzhetünk bele.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel