Hozzávalók:

  • 15 dkg sampinyongomba
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 0,5 dl tejszín
  • 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka)
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 húsleveskockát 1 dl vízben feloldunk) és a liszttel összehabart tejföllel jól felforraljuk. Végül hozzátesszük a tejszínt. Vargányagombából ugyanilyen módon készítjük el.

 

Jó tudni!

A gombamártás kitűnő kiegészítője a natúr és enyhén fűszeres, sült és párolt húsoknak. Külön, az elkészült mártással a húst leöntve, vagy együtt is készülhet a sülttel, amikor is a már majdnem puha húst néhány percre a kész mártásba tesszük és átforraljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel