Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 15 dkg hagyma
  • 5 dkg házi paprika
  • 2 dkg só
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg zöldpaprika (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
  • 2-3 cseresznyepaprika
  • 4 adag gyufatészta 

Elkészítés:

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

A gyufatészta, ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
halászlé , tájjellegű étel