Hozzávalók:
- 1 csirke
- 15 dkg apróra vágott hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg margarin
- 1 dl pálinka
- 3 dl bor
- só
- bor
- kakukkfű
- 2 babérlevél
- 10 dkg gomba
Elkészítés:
A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.
Forrás: DPG recepttár