Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 erőleveskocka
  • liszt
  • bors
  • egy csokor petrezselyem
  • olaj 

Elkészítés:

A csirkecombokat jól megmosom, a forgónál kettévágom, és konyharuhán leszárítom. Megsózva, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm.

Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom a combokat. Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő egy deci levessel. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom.

Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tolom. Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórom meg és párolt rizzsel vagy tarhonyával körítem.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel