Hozzávalók:

1/2 adak pizzatészta,
2 kávéskanál olivaolaj,
1 fej finomra vágott fokhagyma,
1 zúzott fokhagymagerezd,
40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű,
12,5 dkg disznóbab
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyurjuk a tésztát és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a kakukkfüvet. Felforraljuk és beletesszük a babot és 20 percig főzzük, majd hülni hagyjuk. A tésztát négy részre osztjuk és a 18 centiméter átmérőjű kerek lapokká nyujtjuk. A tölteléket szétosztjuk a négy tésztakorongon. Félbehajtjuk őket, vízzel megnedvesítjük és jól összenyomkodjuk a széleket. Mindegyik batyu tetejére 15 gr. reszelt sajtot szórunk. Megkent sütőlapra helyezzük a batyukat, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98