Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • valamilyen füstölt hús

Elkészítés:

A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel