Hozzávalók:
- 50 dkg száraz fehérbab
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- étolaj
- 2-3 evőkanál liszt
- babérlevél
- 2 dl tejföl
- só
- pirospaprika
- valamilyen füstölt hús
Elkészítés:
A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.
Forrás: DPG recepttár