Hozzávalók:

1 nagy padlizsan
2 nagy erett paradicsom
2 szep zold edes paprika
2 zold csipos paprika
olaj
egy csomag petrizilia
1/2 pohar lemonle (friss lemonbol)
3 fog fokhagyma
csemege paprika,so izlet szerint

Elkészítés:

Megmossuk a zoldseget es fedaraboljuk 3x3 c"m nagysagu darabokra.Minden fajtat egy kulon tanyerba.
Forro mely olajba barnara sutjuk a padlizsan darabokat es a fazekbol kiszedve leszurjuk .
Ugyan ezt az eljarast vegezzuk az edes es a csipos paprikaval.
Egy masik serpenyobe egy keves olajba, megpiritjuk a lehamozott es feldarabolt pardicsomot.

Kiontjuk a fazekbol az olaj tobseget.(Hagyunk egy kanalnyit)
A forro olajba betesszuk a zuzzot fokhagymat es a vagdalt petriziliat es egy perc piritas utan osszekeverjuk a fazekba az osszes sult zoldsegeket.
Hozzaontjuk a lemonlet ,magsozzuk megpaprikazzuk izles szerint.
Talaljuk hidegen.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98