Hozzávalók:
50 gr margarin,
25 gr méz,
20 dkg sovány krémsajt,
1 tojás,
25 gr őrőlt mandula,
25 gr rizsliszt,
1 kávéskanál reszelt narancshéj,
37,5 dkg friss ananász
25 gr méz,
20 dkg sovány krémsajt,
1 tojás,
25 gr őrőlt mandula,
25 gr rizsliszt,
1 kávéskanál reszelt narancshéj,
37,5 dkg friss ananász
Elkészítés:
Ez a könnyű krémes gyümölcspuding sovány sajttal, mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük a cukortartalmat.
A margarint habosra keverjük a mezzel. Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmérőjű gyűrűs formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihülni, majd hűtőbe tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.
A margarint habosra keverjük a mezzel. Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmérőjű gyűrűs formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihülni, majd hűtőbe tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98