Hozzávalók:

Hozzavalok:
60 dkg burgonya
15 dkg sonka
15 dkg mozarella sajt (helyette pl. trappista)
5 ek parmezan sajt
3 dl tejszin
so

Elkészítés:

Kb. 6-7 kozepes nagysagu burgonyat meghamoztam es uborkaszeletelon leszeleteltem. Egy kozepes meretu jenait margarinnal kikentem es az aljara kb. ket szelet vastagsagu krumplireteget raktam. Ezt egy kicsit megsoztam majd kockara vagott sonkat (lehet paprikas szalamit vagy kolbaszt is) es reszelt mozarella sajtot raktam ra. Lehet egy kis etelizesitot is ratenni (Pl.Vegeta, Old Bay nagyon jo.), ezenkivul lehet friss bazsalikom leveleket is tenni a retegek koze. Ezt megint befedtem krumpliszeletekkel, amire ugyanugy sonkat, sajtot, fuszereket retegeztem. Igy megtoltottem a jenait. A felso reteg burgonyara csak sajtot tettem. Vegul az egeszet leontottem 3 dl tejszinnel. A jenait befedtem es egy orat sutottem 200 fokos sutoben. Ezutan a reszelt parmezan sajtot szortam a tetejere es 10 percre fedo nelkul visszatettem a sutobe, hogy megpiruljon a teteje.
Hozam: 3 adag
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98