Hozzávalók:

A tesztahoz:
60 dkg finomliszt
20 dkg margarin
5 dkg porcukor
2.5 dl tej
1 csomag sutopor
keshegynyi so
A toltelekhez:
1.5 kg alma
12 dkg kristalycukor
2-3 evokanal morzsa
1 mokkaskanal orolt fahej
10 dkg mazsola
10 dkg daralt dio

Elkészítés:

A tesztahoz valokat osszegyurjuk es egy orat hideg helyen pihentetjuk. A meghamozott almat durva reszelon lereszeljuk, elkeverjuk a cukorral, mazsolaval, fahejjal es dioval. A tesztat ket lapba kinyujtjuk. A nagyobbik reszt kikent, lisztezet tepsibe tesszuk. Megszorjuk morzsaval es ratesszuk az almat. Raboritjuk a masik lapot. Villaval megszurkaljuk, sutoben rozsaszinure sutjuk. Porcukorral megszorjuk es negyzetes szeletekre vagjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98