Hozzávalók:
4 lap mélyhűtött leveles tészta
4 alma
1-2 teáskanál citromlé
2 teáskanál calvados
30g marcipánmassza
2 evőkanál tej
1 tojássárgája
4 alma
1-2 teáskanál citromlé
2 teáskanál calvados
30g marcipánmassza
2 evőkanál tej
1 tojássárgája
Elkészítés:
A sütőt 200-220fokra előmelegítjük. A leveles tésztát gyúródeszkára tesszük, és hagyjuk hogy egy kicsit kiengedjen. Meghámozzuk az almákat, a magházakat kivágjuk. Bekenjük az almákat citromlével és calvadossal, majd az kivett magház helyét betöltjük marcipánnal. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk, az almákat becsomagoljuk. A sütőlapot (vagy a tepsit) hideg vízzel leöblítjük, és az almákat a tésztabatyuban rátesszük. Összekeverjük a tejet a tojássárgájával, bekenjük vele a tésztát, majd a sütőbe toljuk az egészet 32 percre. A kész almás batyukat süteményestálcára vagy 4 tányérra helyezzük, és még melegen tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98