Hozzávalók:
1,5kg afrikai harcsa /lehet sok törpeharcsa is/
1 dcl olivaolaj
1 evk. mustár
10 dkg füstölt szalonna
babérlevél
vegeta, ízlés szerinti fűszerek / vegeta helyett jobb a Maggi sülthúshoz való esszenciája./
1 dcl olivaolaj
1 evk. mustár
10 dkg füstölt szalonna
babérlevél
vegeta, ízlés szerinti fűszerek / vegeta helyett jobb a Maggi sülthúshoz való esszenciája./
Elkészítés:
A megtisztított harcsát kb. 1cm-ként bevagdosom.
Az olivaolajat mustárral, összemorzsolt babérlevéllel, vegetával és hal vagy sülthús fűszerekkel jól összekeverem.
A harcsát megfelelő méretű tepsibe teszem úgy, hogy félkörívet alkosson. A szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiba teszem. Az összekevert fűszeres olajjal jól bekenem és az irdalásokba is bedörzsölöm. A tepsit alufóliával letakarva legalább 2 órán keresztül hidegre teszem, majd fóliával eggyütt előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 20percig sütöm. Ezután a fóliát levéve még kb 20 percig sütöm gyakori locsolgatás mellett.
Az olivaolajat mustárral, összemorzsolt babérlevéllel, vegetával és hal vagy sülthús fűszerekkel jól összekeverem.
A harcsát megfelelő méretű tepsibe teszem úgy, hogy félkörívet alkosson. A szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiba teszem. Az összekevert fűszeres olajjal jól bekenem és az irdalásokba is bedörzsölöm. A tepsit alufóliával letakarva legalább 2 órán keresztül hidegre teszem, majd fóliával eggyütt előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 20percig sütöm. Ezután a fóliát levéve még kb 20 percig sütöm gyakori locsolgatás mellett.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98