Hozzávalók:
1 kg spenót
4 gerezd fokhagyma
5 dl tej
2 ek. olaj
2 púpos ek. liszt
só, cukor
4 gerezd fokhagyma
5 dl tej
2 ek. olaj
2 púpos ek. liszt
só, cukor
Elkészítés:
Tudom, hogy sok ember irtózik tőle, de ha az íly módon elkészített főzeléket megkóstolja biztos, hogy nem fog tőle a továbbiakban idegenkedni.
Lássuk a medvét:
A spenótot leszárazzuk és vízzel leöblítjük. Enyhén sós vizet forralunk, ha forr beletesszük a spenótot és kb. öt percig főzzük, majd leszűrjük. Ha lecsöpögött kiterítjük a vágódeszkára és nagyon apróra összevágjuk.
Egy lábasban az olajat felforrósítjuk rátesszük a lisztet és megpirítjuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát keverünk rajta egyet-kettőt amíg nem érezzük a hagyma aromáját és beletesszük a fölaprított spenótót is. Átforgatjuuk ezzel is majd apránként fölengedjük a langyos tejjel és kiforraljuk. Enyhén megsózzuk és teszünk bele egy csipetnyi cukrot is, hogy ne legyen olyan "zöld" íze. Rántott karajjal és burgonya pürével a világ legistenibb ebédje lehet.
Lássuk a medvét:
A spenótot leszárazzuk és vízzel leöblítjük. Enyhén sós vizet forralunk, ha forr beletesszük a spenótot és kb. öt percig főzzük, majd leszűrjük. Ha lecsöpögött kiterítjük a vágódeszkára és nagyon apróra összevágjuk.
Egy lábasban az olajat felforrósítjuk rátesszük a lisztet és megpirítjuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát keverünk rajta egyet-kettőt amíg nem érezzük a hagyma aromáját és beletesszük a fölaprított spenótót is. Átforgatjuuk ezzel is majd apránként fölengedjük a langyos tejjel és kiforraljuk. Enyhén megsózzuk és teszünk bele egy csipetnyi cukrot is, hogy ne legyen olyan "zöld" íze. Rántott karajjal és burgonya pürével a világ legistenibb ebédje lehet.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98