Hozzávalók:
egy jó zsemle
10dkg darált marha
mustár
ketchup
hagyma
salatalevél
só, bors
10dkg darált marha
mustár
ketchup
hagyma
salatalevél
só, bors
Elkészítés:
A darált marhahúst összedolgozzuk egy evőkanálnyi mustárral, adjunk hozzá sót, bosrsot. Az így létrejött egyveleget lapítsuk hamburgerhús formájura, es egy jól előmelegitett serpenyöbe egy nagyon kevés (kb 2 kávéskanálnyi) olajon megsutjük. Mikor megsűlt, a félbevágott zsemle alsó felére kiszedjük, a zsemle felső felét meg "pofával" lefele rányomkodjuk a szaftos tűzforró serpenyőre, hogy kicsit megpirulhasson. A Zsemle alsó felén pihenő husit se nagyon várakoztassuk, mert még kihül, ezért rakjunk rá pár hagymakarikát, cuppantsunk rá ketchup-öt, mustárt, majd jön a salátalevél és a zsemle teteje...
Jó étvágyat...
Jó étvágyat...
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98