Hozzávalók:

  • 35 dkg marhafelsál
  • 30 dkg sertéstarja
  • 25 dkg csirkemell
  • törött bors
  • 10 dkg sonka
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kiskanál paprikakrém
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg lángolt kolbász
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • majoránna
  • kakukkfű
  • borókabogyó
  • 1 kiskanál liszt
  • 2 dl bor
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 dl olaj 

Elkészítés:

Egy szép nagy 30-35 dkg gömbölyű felsál szeletet deszkán kiverünk, hogy minél nagyobb lehessen. Megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és tesszünk rá majoránnát, és két szép kivert sertés tarja szeletet. Ezt megkenjük piros arannyal, meghintjük kakukkfűvel. Erre tesszük rá a csirkemellből nyert vékony szeleteket, ezt beterítjük néhány kolbászszelettel, majd óvatosan, az egészet felcsavarjuk. Hústűvel néhány helyen megtűzzük, szalonnával megtűzdeljük, forró olajban mindkét oldalát átsütjük.

Tesszünk hozzá 1 dl bort, 2-3 szem borókabogyót, egy kettévágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, kevés vízben fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elfövi, kevés borral mindég utána töltögetjük. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, tesszünk rá 1 evőkanál paradicsompürét, 1 kiskanál mustárt, megszórjuk egy kiskanálnyi liszttel, kicsit pirítjuk, majd 1 dl borral felengedjük. A hústekercset egy deszkán pihentetjük, majd felszeleteljük. Előmelegített tálra rakjuk, és körül öntjük mártással.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel