Hozzávalók:
2 db 150 grammos sűrített paradicsom konzerv
1 közepes fejeskáposzta
min. 4 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 púpozott teáskanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
40 dkg disznócomb, vagy csirkemell
1 csapott teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
Pörkölt alapra készített, fokhagymás, tejfölös, enyhén csípős ételről van szó.
NEM a klasszikus, cukros menzakajáról. Egy teljesen új ízvilág kerül az asztalotokra. :)
20 éve ettem először Pilisszántón, azóta lelkes fogyasztója vagyok.
A pörkölt alap:
A húst kockára vágjuk.
A feldarabolt hagymát olajon megdinszteljük.
Erre rádobjuk a húst, egy csipet pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, fedő alatt pár percig puhítjuk, majd felöntjük még egy kis vízzel úgy, hogy a húst éppen ellepje és félpuhára főzzük.
A káposzta:
A káposztafejet félbe, majd csíkokra vágjuk.
Hozzáadjuk a pörkölthöz a sűrített paradicsommal együtt.
Annyi vizet adok hozzá, hogy ezt az egészet újra ellepje.
Főzöm, amíg a hús és a káposzta puha nem lesz.
A lényeg:
Pár gerezd fokhagymát belepréselek a tejfölbe és egy púpozott teáskanál lisztet is belekeverek. Ezt hozzáöntöm a már kész ételhez és 3 percig forralom.
Egy kis csípős belekeverésével az igazi!
Jó átvágyat!