Hozzávalók:

  • 40 dkg apróra vágott marhahús
  • 4 főtt tojás
  • 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikára szelve
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 60 dkg burgonya
  • tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű
  • bors 

Elkészítés:

A karikára vágott zöldségfélét, és a színhúst kevés zsíron megpároljuk, majdnem zsírjára sütjük. 2 csapott evőkanál liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felengedjük 1.5 l vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Mielőtt megfő, azaz a hús majdnem puha, kockára vágott burgonyát adunk hozzá, esetleg egy kevés Delikátot (vagy marhahúsleves-kockát). Tejföllel ízesítjük. Tálalás előtt a főtt tojásokat kockára vágjuk, és belerakjuk. Készíthető sertés, vagy pulykahússal is, de a marha az igazi!


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel