Hozzávalók:

  • 80 dkg marhafelsál
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • törött bors 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszeleteljük, ebből néhány szeletet egy tűzálló tálra teszünk. Terítünk rá egy réteg karikára vágott burgonyát, erre fektetjük rá a hússzeletek felét, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és a hagyma felét, meghintjük pirospaprikával.

Erre terítjük a burgonya második harmadát, kicsit megsózzuk, ismét a hússzeletek másik felét, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, szalonnaszeleteket, erre ismét burgonyát terítünk. A pecsenyezsírt elkeverjük tejföllel, ráöntjük a tetejére, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már minden megpuhult, a fedőt levesszük, és a tetejét szép pirosra sütjük.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel