Hozzávalók:

  • 1 kg stefánia vagy fehérpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 2 kemény tojás
  • 1 nyers tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál zöldpetrezselyem 
  • bors
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • olaj
  • gyömbér
  • 2 dl húsleves vagy bor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • liszt

Elkészítés:

A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, és egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a húst, a nyílást előzőleg kicsit besózzuk. Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés hús lével vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. A levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk. Az előmelegített tára rakott fölszeletet húsra szűrjük.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel