Hozzávalók:
- 1 kg stefánia vagy fehérpecsenye
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált sertéshús
- 2 kemény tojás
- 1 nyers tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál zöldpetrezselyem
- só
- bors
- 1 késhegynyi pirospaprika
- olaj
- gyömbér
- 2 dl húsleves vagy bor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- liszt
Elkészítés:
A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, és egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a húst, a nyílást előzőleg kicsit besózzuk. Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés hús lével vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. A levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk. Az előmelegített tára rakott fölszeletet húsra szűrjük.
Forrás: DPG recepttár