Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Halétel
Keszeg sütve
Hozzávalók:
10 db keszeg,
3 dkg só,
10 dkg liszt,
1 db fejessaláta,
0,5 dkg fűszerpaprika,
6 dl olaj,
10 adag velesült burgonya.
Elkészítés:
A keszegeket pikkelyezzük, bontjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a
fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket
hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a
gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így
sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a
keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a paprikás lisztet.
A megszitált liszthez keverjük a fűszerpaprikát.Az előre besózott keszegeket
a paprikás liszbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Serpenyőben olajat
melegítünk, amelyben a keszegek mindkét oldalát megsütjük pirosra, ropogósra,
közepes ütemben, hogy húsuk ne maradjon nyers középen sem. A keszegeket úgy
sütjük, hogy a vége felé hozzáadjuk a a héjában főtt, hámozott, cikkekre vágott
burgonyát. A keszegeket és a burgonyát együtt sütjük készre. Ha elkészültek,
lapátkanállal csepegtetőrácsra emeljük mind a keszegeket, mind a velesült
burgonyát, és alaposan lecsepegtetjük. A velesült burgonyát tálpapírral fedett
halastálra halmozzuk, majd ízlésesen mellé helyezzük a sült keszegeket úgy,
hogy félig fedjék egymást. A tálat salátalevéllel díszítjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható második karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.