Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahátszín
  • bors
  • 40 dkg zsír
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • pirospaprika
  • 40 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg konzervzöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • zöldpetrezselyem 

Elkészítés:

A megmosott húst felszeleteljük, kiveregetjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, és felhevített zsiradékon mindkét oldalról megpirítjuk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a paradicsompürét és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük forró vízzel, s visszarakjuk bele a hússzeleteket. Puhára pároljuk.

Az apró kockára vágott sárgarépát és zellert a zöldborsóval együtt, a felhevített olajra dobjuk, összekeverjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Végül a húshoz keverjük és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
megszórjuk.
 
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel