Hozzávalók:
- 60 dkg marhahátszín
- só
- bors
- 40 dkg zsír
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- pirospaprika
- 40 dkg sárgarépa
- 5 dkg zeller
- 5 dkg konzervzöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A megmosott húst felszeleteljük, kiveregetjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, és felhevített zsiradékon mindkét oldalról megpirítjuk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a paradicsompürét és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük forró vízzel, s visszarakjuk bele a hússzeleteket. Puhára pároljuk.
Az apró kockára vágott sárgarépát és zellert a zöldborsóval együtt, a felhevített olajra dobjuk, összekeverjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Végül a húshoz keverjük és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Az apró kockára vágott sárgarépát és zellert a zöldborsóval együtt, a felhevített olajra dobjuk, összekeverjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Végül a húshoz keverjük és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
megszórjuk.
Forrás: DPG recepttár