Hozzávalók:

30 dkg margarin,
30 dkg liszt,
30 dkg darált dió,
30 dkg cukor,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
25 dkg lekvár.

Elkészítés:

A puha margarint keverjük össze a tojással. Keverjük bele a diót, a cukrot és a végén a lisztet. A tésztát felezzük el. A tepsi méretének megfelelően nyújtsuk ki és fektessük margarinnal kikent tepsibe.
Lekvárral kenjük be a tésztát. Nyújtsuk ki a tészta másik felét és vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra. A csíkokat
rácsszerűen fektessük a lekvárra.
A tojássárgáját habosítsuk fel és kenjük be a rácsot. Süssük meg előmelegített sütőben (225 C°-on kb. 20 perc).
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98