Hozzávalók:
- 2 nagyobb burgonya
- zöldfűszerek:
- metélőhagyma
- tárkony
- petrezselyem
- só
- bors
- kevés vaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálban összekeverünk metélőhagymát, valamint tárkonyt, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Burgonyát durvára lereszeljük, kinyomjuk belőle a nedvességet. A zöldfűszerekhez adjuk és jól összedolgozzuk. Vékonyan kivajazott serpenyőbe beleteszünk 1 evőkanálnyi burgonyás zöldfűszeres keveréket, kissé ellapítjuk és 2 percig sütjük. Megfordítjuk, 2-3 percig sütjük a másik felét, amíg aranysárga lesz. Papírtörlőre szedve leszárítjuk. Az egyik burgonya helyett tehetünk bele sárgarépát is. Aki jobban kedveli, a tárkony helyett vagy petrezselyem helyett ízesítheti kaporral is.
Forrás: DPG recepttár