Hozzávalók:

  • 2 nagyobb burgonya
  • zöldfűszerek:
    • metélőhagyma
    • tárkony
    • petrezselyem
  • bors
  • kevés vaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálban összekeverünk metélőhagymát, valamint tárkonyt, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Burgonyát durvára lereszeljük, kinyomjuk belőle a nedvességet. A zöldfűszerekhez adjuk és jól összedolgozzuk. Vékonyan kivajazott serpenyőbe beleteszünk 1 evőkanálnyi burgonyás zöldfűszeres keveréket, kissé ellapítjuk és 2 percig sütjük. Megfordítjuk, 2-3 percig sütjük a másik felét, amíg aranysárga lesz. Papírtörlőre szedve leszárítjuk. Az egyik burgonya helyett tehetünk bele sárgarépát is. Aki jobban kedveli, a tárkony helyett vagy petrezselyem helyett ízesítheti kaporral is.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel