Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Húsétel
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
4 személyre
50 dkg sertés lapocka
30 dkg mirelit zöldborsó
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, mustár, étolaj, bors, pirospaprika, rétesliszt
60 dkg burgonya
Elkészítés:
Előkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk és beletesszük egy keskeny tálba. Megsózzuk és ráteszünk két evőkanál mustárt, 3 gerezd összetört fokhagymát, kevés őrölt borsot és jól összekeverjük, majd öntünk rá annyi étolajat, hogy ellepje. Lefedve hütőbe helyezzük a tálat kb. 3 órára.
Elkészítés: Egy serpenyőbe olajat teszünk és felforrósítjuk. A húst kis adagokban hirtelen megpirítjuk vigyázva, hogy ne engedjen levet. Nagyon fontos, hogy az olaj mindig forró legyen. Egy lábasba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a mirelit zöldborsót és tovább pirítjuk, amig a borsó elszíneződik, majd meghintjük két csapott evőkanál lisztel. Egy percig keverjük majd ráteszünk két kávéskanál pirospaprikát és felöntjük két dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a húst és lefedve, sűrűn kavargatva közepes hőfokon puhára pároljuk. Ha szükséges a vízet pótoljuk de vigyázzunk, hogy az állaga sürű maradjon. Ha a hús megpuhult rátesszük a maradék összetört fokhagymát egy csipet örölt borsot összekeverjük és levesszük a tűzről.
Köret: a burgonyát kockára vágva sós vízben forrásig melegítjük majd leszürjük, megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk és tepsiben forró sütőbe (250C) tesszük. Szép pirosra sütjük.
Tálalás: tányérba tesszük a burgonyát mellé tesszük a húst, izlés szerint tehetünk rá frissen tört fokhagymát. Díszíthetjük petrzselyemmel vagy vékony hagymaszárral.
Csípős cecei paprikát és sőrt adunk mellé.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható ötödik karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.