Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Sütemény
Bombajó torta
Hozzávalók:
1 db piskótatekercs
A töltelékhez:
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 ek. rum vagy málnaszörp
A bombához:
5 tojássárgája
12 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 mk. őrölt fahéj
2 pupozott ek. kakaó
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
15 g zselatin
2,5 dl tejszín
kevés rum
Elkészítés:
Ezt a tortát két menetben készítjük el.
1. A készen vásárolt, vagy magunksütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel (a krém helyett lekvárral is meg lehet kenni a tekercset) , aminek az elkészítése: a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot, vagy szörpöt. Szorosan feltekerjük, alufóliába tekerjük és néhány órára, de még jobb ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
2. menet a bomba elkészítése: a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal és a kakaóval (+ ízlés szerint rumot is tehetünk bele). A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, majd állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a feloldott vagy megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ezután kb. 1 cm vastagságura felszeleteljük a töltött piskótatekercset,a tekercsekkel kibélelünk egy gömbölyded tálat (a tekercsek előtt ajánlatos folpakkal is kibélelni a tálat, mert könnyebben kiborítható lesz a torta) belesimítjuk a krém felét, azután egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém (ha marad piskóta akkor a tetejére rendezzük, ami a torta alja lesz ha kiborítottuk a tálból). Lefedjük a tálat és 3-4 órára (ajánlatos egy éjszakára, mert addigra biztos, hogy teljesen megdermed és nem lesz folyós)hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk, tortaszerűen szeleteljük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható negyedik karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.